Nightwalkers Malmö (Banditsagor & ”friendly fire”)

- Nattlig vandringsteater i det okända Malmö

Det finns bara en regel när det gäller drömmar, spöken och proletärer: Var försiktig, de kommer bara fram på natten! Kom med oss och håll ögonen öppna – du drömmer redan, nu ska du falla i sömn!

Genom en nattlig expedition, eller för att vara mer exakt en night-walk, undersöker vi drömmarna och mardrömmarna hos dem som en gång kallades “arbetare” eller “proletärer”. Natten undergräver dagens ordning och därför är det nattetid vi följer, samlar och bearbetar spåren av deras individuella och kollektiva liv. Vi letar också efter “arkivet över arbetarnas drömmar” som väntar på att bli återupptäckt, återskapat och återdrömt. 

Skiftande mellan rollerna som urbana arkivarier, arbetsarkeologer, meddrömmare och sist men inte minst spökjägare, bjuder skådespelarna publiken att följa dem i jakten på 1900- och 2000-talets framtider. Föreställningen utspelar sig i Malmös postindustriella stadslandskap; i fabrikerna, arbetarnas bostäder och på dess gator som kvarlevor av en svunnen politisk framtid.

Följ oss genom ett okänt Malmö. Nightwalkers och nightworkers förena er! Dröm!

———————————————————————————————-

MER OM FÖRESTÄLLNINGEN

Nightwalkers Malmö är en del av i Transistorfestivalens program. 

Nightwalkers Malmö är ett samarbete mellan Banditsagor och scenkonstkollektivet ”friendly fire” från Leipzig som arbetar med text, performance och installation där spöken, djur och monster ofta möts. Länk till ”friendly fire” Facebooksida klicka här.

Team Melanie Albrecht, John Hanse, Malin Molin, Oskar Stenström, Michael Wehren
Producent Amanda Lindblad
Längd 60 min

Premiär 21 april 2017 utanför Inkonst (Bergsgatan 29, Malmö)
Spelperiod 21–22, 24–26 april, 2–4 maj kl. 21.30

Biljettpris 100 kr  (under 26 eller student 60 kr)
Förköp via Kulturcentralen klicka här

Länk till Facebookevenemanget klicka här

Kontakt för mer info: kontakt@banditsagor.se eller tel. 0725-865 104