OM BANDITSAGOR

Banditsagor  är en turnerande fri teatergrupp med bas i Malmö. Vi har varit igång
sedan 2008 och spelar på förskolor, skolor och bibliotek runt om i hela Sverige.

Hos oss står alltid det kollektiva berättandet i centrum. Oavsett om vi spelar improvisations-   eller sagoteater så är vi och vårt arbete bara verktyg för att lyfta fram berättelsen. Vi för en   ständig diskussion kring vilka berättelser vi väljer och ur vems perspektiv vi berättar dem.       Det är i mötet med vår publik som vi utvecklas genom att vi låter platsen och publiken forma
föreställningen.

Vi låter oss aldrig tystas av kategoriseringar gällande fin- och fulkultur, vi svarar endast gentemot vår publik och vi gör allt för att låta vår omgivning vara medskapare till våra berättelser.     Vi vägrar tro att de stora scenerna är den enda förutsättningen för att skapa stor konst, snarare tror vi att teatern blommar i rum där samtal redan pågår såsom lekrummet på förskolan, den lokala krogen en onsdagskväll, personalrummet på arbetsplatsen eller bland hyllorna på ett bibliotek.

Vår publik har gett oss ett ansvar. Vi ska vara tillgängliga för dem som behöver oss, pålästa inför dem som kritiserar oss och passionerade inför det uppdrag vi blivit tilldelade. Dessutom anser vi att fröken Sverige hade en poäng; Vi tänker rädda världen och jobba med barn och anser oss inte vara ett dugg naiva.

engelsk_flagg

Info in English

slide-9

Banditsagor är medlem i Teatercentrum och Svenska Assitej.