Robins bok (vuxna)

NU ÄR ROBINS BOK FÄRDIGSPELADFÖR I HÖSTEN 2015.

“Min son ska dö. Jag fick veta det idag…”

Så inleds Robins bok. Det som sedan utspelar sig är en absurd tragedi där Robins föräldrar säger upp sig ifrån sina jobb, tömmer sina bankkonton och låter Robin göra en lista över allt han vill göra. Med listan som karta ser familjen världen med nya ögon och upptäcker varandra på nytt. Men att leva utanför samhällets normer har sitt pris. Hur länge kan äventyret vara?

banditvinBanditsagor sätter upp en barnförbjuden föreställning. Robins bok är en saga för vuxna, baserad på Henrik Bromanders serienovell med samma namn.

Målgrupp Vuxna

Tid 60 minuter

TRAILER https://www.youtube.com/watch?v=YxWgSTa6jZE

PRESSBILD  PRESSBILD  PRESSBILD  Foto Alexander Tenghamn

”Udden i ”Robins bok” är riktad mot materialistiska och intellektuellt grunda livsstilsideal snarare än enskilda individer. De tvära kasten mellan djup sorg och uppsluppen livsglädje gestaltas alldeles ypperligt, lyhört och nyanserat av skådespelarna Sanne Ahlqvist Boltes och Oskar Stenström. Det resulterar i teater som tangerar ren absurdism men likväl bibehåller en stark verklighetsförankring. Ja, det är både se- och tänkvärt. ”
Clemens Altgård, Skånska Dagbladet.

”… en enkel men snillrik scenografi placerad mitt bland böckerna….Scengolvet är täckt av utrivna dagboksblad, golvlampor tjänar som ljussättning. Vuxenteater på bibliotek, ja, varför inte? Det är lite 70-talsanda över det, bort med finkulturstämpeln, ut med kulturen till folket!” Oline Stig, Sydsvenskan.

robinsbok

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Team

Manus: Henrik Bromander
Regi: John Hanse
Ljusdesign: Kerstin Weimers
Ljuddesign: Jonas Åkesson
Kostym: Jessica Haskel
Skådespelare: Sanne Ahlqvist Boltes och Oskar Stenström
Producent: Hanna Nilsson / Anna Jonsson Björck

För mer fördjupande info om syftet med projektet, läs här! 

I samarbete med Folkbiblioteken i Lund.

Med stöd av: 

rs_webb 2mlogo_staende_250px 2

ABF_logo_RED_facebook

 

 

kulturradet_logo 2Print